PTZ-Indicatie

PTZ-indicatie staat voor palliatief terminale zorgindicatie. Hierbij gaat het om een indicatie die u ontvangt van het CIZ, wanneer u terminaal ziek bent verklaard (levensverwachting van maximaal drie maanden). Met een PTZ-indicatie kunt u terminale zorg aanvragen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten PTZ-indicaties. De ene is meer gericht op verzorging in de terminale fase en de ander is meer gericht op verpleging in de terminale fase. Een PTZ-indicatie geeft u de mogelijkheid om terminale zorg te ontvangen in een zorginstelling of bij u thuis. Wanneer de situatie dit toelaat gaat vaak de voorkeur uit naar zorg thuis ontvangen.

Thuiszorg met een PTZ-indicatie

Via uw PTZ-indicatie kunt u terminale zorg aan huis ontvangen. Of dit haalbaar is, is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers die als mantelzorger kunnen optreden, zoals familie of buren. U kunt er ook voor kiezen om professionele zorg bij u thuis te ontvangen. Met uw PTZ-indicatie kunt u namelijk kiezen voor particuliere thuiszorg. Hierbij ontvangt u de zorg van gekwalificeerde en professionele zorgverleners, gericht op uw comfort.

Terminale thuiszorg door Zuster Jansen

Zuster Jansen biedt landelijke 24-uurs zorg aan huis. Onze zorgverleners zijn gespecialiseerd in het verlenen van diverse soorten particuliere thuiszorg bij u thuis, zoals 24-uurs zorg, nachtzorg en terminale thuiszorg. Hierbij ontvangt u uitstekende privé verzorging en verpleging, gericht op het ontlasten van u en van degenen die u bijstaan in deze zware periode. Onze zorgverleners bieden professionele stervensbegeleiding en ondersteuning, gericht op uw persoonlijke wensen. Zuster Jansen besteedt ook aandacht aan uw familie en naasten, ook voor hen is dit een moeilijke periode. Naast verzorging en verpleging bieden onze zorgverleners zo veel mogelijk steun, zodat u zich kunt richten op het nemen van afscheid. Meer weten over Zuster Jansen? Bekijk onze website.

Lees meer bij Zuster Jansen