Hospice

Wat is een hospice? Met een hospice wordt een zorginstelling bedoeld waar ongeneeslijk zieken terecht kunnen. In een hospice wordt terminale zorg verleend; verzorging en verpleging in de laatste levensfase. Het bieden van comfort en kwaliteit is het uitgangspunt van de zorg die wordt verleend in een hospice.

Een hospice is vaak ingericht als een woning, om toch de huiselijke sfeer te kunnen bieden waar velen behoefte aan hebben. In een hospice wordt er rekening gehouden met uw wensen en behoeften op het gebied van zorg, maar ook op andere aspecten van het leven.

Waarom kiezen voor een hospice?

In veel situaties is het mogelijk om thuis te kunnen sterven met het ontvangen van terminale thuiszorg. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd Sommigen zijn ongeneeslijk ziek verklaard, maar kunnen ook niet meer naar huis. In deze omstandigheden kan een hospice voor u een optie zijn, om toch op een zo comfortabel mogelijke manier uw laatste levensfase door te brengen.

Wat als thuis wonen nog wel mogelijk is?

Het kan zijn dat u ongeneeslijk ziek bent verklaard maar wel de mogelijkheid krijgt om thuis uw laatste levensfase door te brengen. Ook dan kunt u uitstekende zorg ontvangen in de terminale fase. U kunt kiezen voor zorg vanuit de particuliere thuiszorg, waarmee u zorg bij u thuis kunt ontvangen, gericht op uw laatste levensfase. Een voorbeeld van uitstekende zorg in de terminale fase bij u thuis is intensieve 24-uurs zorg door Zuster Jansen.

Kwaliteitszorg is belangrijk, ook in uw laatste levensfase

Of u nu terminale zorg thuis ontvangt of in een hospice, kies voor zorg van uitstekende kwaliteit. Zorg van goede kwaliteit blijft waardevol, ook wanneer genezing niet meer mogelijk is. Met professionele zorg hoeft u zich niet langer te bekommeren om de zorg die u nodig heeft, maar u kunt uzelf volledig richten op het nemen van afscheid. Hier de tijd voor nemen is erg belangrijk, professionele zorgverleners kunnen u vaak goed begeleiden.

 

Lees meer bij Zuster Jansen